Corvina Veronese

O jejím původu není nic známo. Pěstuje se především v okolí Verony, hlavně v kopcovitých oblastech Valpolicella, Valpantena a Bardolino.

Této odrůdě se daří v různých typech půd, snáší dobře i vápencovité podloží. Pro dobré a zdravé dozrávání hroznů jsou ideální prosluněné půdy a suché podnebí.

středně velký kompaktní hrozen pyramidálního tvaru s tmavě modrými až černými bobulemi. Dužina je šťavnatá s jemnou chutí.

Vyrábí se z ní víno rubínově červené barvy s fialovými odlesky, příjemné navinulé chuti, mírně tanické s plným tělem, kterému nechybí jemnost, ale poněkud postrádá harmonii.

Hrozny odrůd Corvina se nezpracovávají do jednoodrůdových vín, ale používají se ve spojení s dalšími odrůdami jako např. Rondinella, Molinara, Rossignola, atd. Touto asambláží vznikají proslulá vína Valpolicella, Valpantena, Bardolino atd. Jsou-li správně zpracovány tradiční metodou sušení hroznů a smíchány se specifickými odrůdami, dávají vzniknout proslulým vínům Recioto a Amarone.

 

Prodáváme pouze starším 18 let.