De Stefani

Historie

Vinařství De Stefani bylo založeno v roce 1866. Tehdy se Valeriano De Stefani rozhodl na svém hospodářství v Colvendrame a Refrontolo v oblasti Veneto založit vinice. v současné době se rodinné vinařské tradici věnuje již čtvrtá generace rodiny De Stefani.

 

Terroir

Vinice se nacházejí mezi Coneglianem a Valdobbiadene v severní části Trevisa a Benátek. Tento mírně kopcovitý terén je z jihu ovlivněn Jaderským mořem a ze severu chráněn mohutnými masivy italských Dolomit. Díky těmto vlivům zde panuje ideální klima pro pěstování vinné révy vyznačující se velkými teplotními rozdíly mezi dnem a nocí. Jedinečná struktura podloží spolu s rodinnou tradicí výroby vína umožňuje vznik velkých a výjimečných vín.

O rodině De Stefani

Tiziano De Stefani, vnuk zakladatele, reprezentující třetí generaci rodiny, rozšířil v roce 1960 vinařství o pozemky rozkládající se na svazích Pra´Longo v Monastieru nedaleko Trevisa a o hospodářství v Le Ronche u Fossalty di Piave. Zde se v současné době nachází zázemí výroby a zpracování vín spolu se sídlem vinařství a archivními sklepy.

Dr. Alessandro De Stefani patří již ke čtvrté generaci rodiny pokračující v tradici výroby vína. Spolu se svým otcem se zaměřuje na neustálé zvyšování kvality hroznů přispívající k výjimečnosti jejich vín. Společně zavedli biodynamické pěstování révy s velmi krátkým prořezem. Částečné otrhávání listů a selektivní prostřih hroznů v době vegetace umocňují redukované hektarové výnosy a přispívá perfektnímu vyzrávání hroznů.

Enologie

Vinařství De Stefani používá ke zpracování výhradně hrozny z vlastních vinic. Všechny procesy vinifikace podléhají nejpřísnější kritériím a dohledu špičkových enologů. Tím vznikají velká vína s osobitým charakterem, jejichž kvality oceňují i nejnáročnější spotřebitelé a znalci vín. Dlouholeté zkušenosti předávané z generace na generaci spolu s výjimečnou kvalitou vín umožňují vinařství De Stefani získávat každoročně mnohá prestižní ocenění.

Nabízená vína 

 

 

Prodáváme pouze starším 18 let.