Molinara

Název této odrůdy je pravděpodobně odvozen od výrazu "mulinara", což v nářečí znamená mlýn. Patrně toto pojmenování vzniklo podle toho, že bobule této révy jsou silně ojíněné a vypadají, jakoby byly pomoučené.

Od roku 1800 se tato vinná réva pěstovala v oblasti Valpolicella, ve Valpanteně a v údolí Valle d'Illasi.

Známá je však i pod jinými názvy. V okolí jezera Garda jako "Rossara" či "Rossanella", ve Valpanteně se nazývá "Breton" a velmi často bývá zaměňována s tzv. "Uva sal" (doslova "slanou révou" nazývanou tak podle své specifické chuti).

Víno, které se z ní vyrábí, má narůžovělou až třešňově červenou barvu, jemnou vůni a je středně tělnaté.

Molinara se často sceluje s jinými odrůdami, čímž vznikají známá vína jako např. Bardolino.

 

Prodáváme pouze starším 18 let.