Rondinella

Původ této odrůdy je neznámý, pěstuje se především ve Venetu, v oblastech Valpolicella a Bardolino. Při vinifikaci se hrozny mísí s dalšími lokálně pěstovanými odrůdami.

střední až velký kompaktní pyramidální hrozen, bobule jsou středně velké, kulovité, mají černo-fialovou barvu, slupka je hustě ojíněná, pevná, dužnina je šťavnatá, se sladkou, příjemnou chutí.

Jedná se o poměrně rustikální odrůdu, která se dokáže přizpůsobit různým půdním i klimatickým podmínkám.

Pokud se zpracovává jako odrůdové víno, má jiskrně rubínovou barvou, jemnou kyselinku, nevýrazné taniny, stření plnost a příjemnou intenzivní vůni.

Obvykle se ale sceluje s hrozny jiných odrůd, vznikají tak vína známá jako Valpolicella a Bardolino nebo Amarone della Valpolicella.

 

Prodáváme pouze starším 18 let.